Hooggevoelig ondernemen vanuit verbinding-

het hart

 

Sinds 2000 was ik in dienst als onderwijzeres in de lokale lagere school. Ik ging samenwonen en al snel kwam onze zoon eraan. Mijn leven werd ineens heel wat drukker en intenser. Ik had een grote verantwoordelijkheid zowel thuis als op het werk. Vaak had ik het gevoel geleefd te worden. Daarbij kwam nog het feit dat ik hooggevoelig ben en meer tijd nodig heb om prikkels te verwerken dan anderen. 

In 2006 kwam onze dochter er ook nog bij en het gezin was compleet. We bouwden ons eigen huisje en ik genoot van het creëren. De tijden dat ik thuis was in moederschapsverlof was ik rustiger en kon ik echt genieten van het mama zijn. Mijn creativiteit werd weer aangewakkerd en ik kon uren bezig zijn met knutselen. Maar natuurlijk mooie liedjes duren niet lang in september moest ik weer aan de slag.

In 2008 was het me echt teveel, ik was uitgeblust, leeggezogen en helemaal zonder energie. Ik kon zelfs mijn bed niet uit. Ik was op. BURN OUT. En het heeft meer dan een jaar geduurd eer ik daar bovenop was. Creativiteit bood weer de oplossing! Het maakte mijn hoofd leeg en bracht me tot rust. Ik kwam weer helemaal tot mezelf. Ik besloot om voor mezelf te kiezen en mijn dromen waar te maken. Een eigen hobbywinkeltje met leuke workshops, want dat was er nog niet in de buurt.

Mensen helpen om weer tot rust te komen in hoofd, helpen hun creativiteit weer aan te wakkeren dat was mijn doel.

Meer en meer kreeg ik de vraag van andere collega onderneemsters hoe ik het deed? Welke stappen ik ondernam om toch te kunnen ondernemen, ondanks mijn hooggevoeligheid. Als snel startte ik een eigen netwerk van ondernemende vrouwen en gaf er enkele workshops rond plannen, social media inzetten voor je zaak, ...

Sinds 2017 ben ik ook kleurencoach en trainer van Colour Comfort. Dit gaf me nog meer inzichten in hoe iemand in zijn onderneming staat en waar de belemmeringen en sterke punten van die persoon zitten. Ik ben me meer en meer gaan verdiepen in de psychologie van kleur. Hierdoor zie ik direct helder welke kwaliteiten er in de verf gezet kunnen worden en waar coaching nodig is bij mijn coachees.

In nu in 2019 gaf ik mijn ontslag in het onderwijs en leef ik mijn droom als zelfstandige uitbaatster van Happy Hobby.

Mensen terug gelukkig, happy maken, dat is mijn missie, dat zet me in beweging. Andere collega's terug handvatten geven voor hun eigen zaak, zorgen dat zij ook een versie 2.0 worden van zichzelf. 

En dat doen we met een traject op maat, want iedereen is anders. Ik geloof niet in kant-en-klare trajecten, omdat juist iedereen andere behoeften heeft.

Via een intake gesprek stippelen we samen een traject uit van 5 dagen. EN het werkt, het voelt fantastisch om die vrouwen te zien bloeien en groeien in hun onderneming! Ben jij de volgende die het aandurft?

 

 

Als je me zou kennen , zou je weten dat:

* mijn lievelingskleur emeraldgroen is.

* mijn stijl vooral “less is more” is, werken met hetgene je hebt

* ik graag Rummikub speel en liefst van al nog win ook.

* dat ik hou van de etherische oliën van Young Living, dat Dream Catcher mijn favoriet is.

* ik heel creatief ben.

* ik graag kleurrijk eet.

* ik niet geloof in doelen maken, maar leef volgens mijn visionboard.